torsdag, december 31, 2009

HAPPY NEW YEAR! Top 10 - mina kort 2009, Nyårsutmaning och lite annat!

Hej!

Hoppas ni har det bra!
Tänk, att nu närmar sig 2010 med stormsteg, samtidigt som 2009 sakta men säkert tickar mot sitt slut på klockan på väggen. Inte många timmar kvar nu av det gångna året.
Känns både förväntansfullt och lite nervös tycker jag, och har väldigt blandade känslor inför detta.
Däremot är jag väldigt glad och tacksam för det underbara året jag haft här tillsammans med er. :o)
Det har varit otroligt roligt! Och jag håller tummarna för att ni vill följa med mig ännu ett år på resan i genom bloggvärlden.
Har sett att många gör en 10-i-topp lista över sina kort genom året som gått.
Tänkte att jag skulle försöka knåpa ihop en lista jag med. :o)
Och detta var verkligen svårare än vad jag hade tänkt mig!

Men... här kommer listan:

På förstplatsen hamnar...
*trumvirvel*
"Halloween Greetings"

Det här kortet har en väldigt speciell plats hos mig. Inte nog med att det var mitt allra första Halloween kort och mitt allra första kort i lila - det var också mitt första DT kort för Magnolia.
Och det kändes verkligen som om jag "vågade" med detta kortet. Jag vågade ta lite risker. Vågade testa nya saker och vågade gå lite närmre stupet, kasta mig ut lite... ungefär så kändes det. Och summan av allt det där, var att jag hade så roligt, och skaparglädjen sträckte sig långt ut i både fingrar och tår.
På andra plats...

"Tilda som Isprinsessa"


Det här kortet har en lång historia bakom sig. Jag började med det redan i början av December. Först gick allt bra. Allt blev precis som jag ville ha det. Tanken var att en av Magnolias underbara snögubbar skulle vara motivet till detta kort. Jag stämplade, jag målade.
Även då blev jag jättenöjd. Så skulle jag skära ut motivet. Då brukar jag vara som räddas. Men till min lättnad gick även detta bra. Jag Distressar kanterna... och vem vet hur det gick till men den bruna färgen hamnar rätt över motivet. Fråga mig inte hur jag bar mig åt. Efter det målade jag tre olika snöubbar, men ingen blev så bra som den första. Jag blev så ledsen. Dessutom stämde inte formen på snögubben in på kortet sörskilt bra. Allt jag ville var bara att slänga allt i papperskorgen. Så fick jag mitt DT paket. Den första stämplen jag plockar fram ur paketet är denna söta Tilda. Plötsligt faller allt på plats. Jag målar henne - det resulterar som pannkaka.
Jag bestämmer mig för att städa. (för en gångs skull) Plockar ur stämplar från min pärm som ska rengöras, och råkar, av en slump lägga Tilda'n jämte den fina cirklen med snöflingor.
Än en gång faller allt på plats, och själv tycker jag att det blev bra ändå... till sist!

På tredje plats hamnar...
"I have a dream"


Ännu ett kort som betyder lite extra för mig.
Än en gång kände jag att jag vågade prova, testa något nytt, se vad jag klarade av och utmana mig själv.


Kortet var mitt första - och än så länge enda - försök på pop up kort, och visar Tildas dröm - att få åka till djungeln.
Blev helt förälskad i de underbara djuren från Magnolias Animal collection, och det söta lejonet blev min favorit. När jag sedan såg bladen och solen i Magnolias butik, visste jag med en gång hur jag ville att mitt kort skulle se ut, och att maska/maskera blad och sol fick bli hur pilligt och svårt som helst, det skulle bara gå!
Det här är nog det mest tidskrävande, men samtidigt roligaste kort jag gjort. Det hade tydligen bestämt sig från början att vara min vän, och allt gick som det skulle, trots att det inte blev fullt så fantastiskt som i mina tankar.
Men jag blev väldigt nöjd med min målning, och jag är fortfarande så glad över att jag vågade göra det här kortet.
Fjärde plats....

Ett kort till en tallangfull tjej, som är en stor inspirationskälla. :o)
Kortet blev allt som är det grundläggande i det som jag ser som "min stil", och det hjälpte mig att inse vilka tekniker jag tyckte om och vad jag gillade att göra.
Det var också med det här kortet som jag tyckte allt lossnade med min målning, och jag fann mina två favoritfärger, rosa och grönt.
Femte plats...Med tanke på att jag inte gillar rött, så blev jag ändå, trots allt, ganska nöjd med det här kortet. Det fick mig att inse att rött inte måste vara fullt så jobbigt att arbeta med. Kanske lyckas jag till och med gilla färgen nästa jul? Jag tycker helt klart om den bättre och bättre, i alla fall. :o)

Sjätte plats...
En dans på rosor... ungefär så kändes det att göra det här kortet.
Ibland är det som om allt bara rullar på, och blir precis så som man tänkt från början. Det var roligt från början till slut och fort gick det också. :o)
Ibland tror jag att det blir bäst när man inte tänker så mycket, utan bara gör som man först känner för.
Än en gång ett kort i mina favoritfärger.
Blev väldigt nöjd med min målning här (det blev i alla fall inga extrema tabbar) och tyckte det var roligt att göra ett kort med ett stort motiv, och placera det i mitten, för att framhäva det lite extra. Har en förmåga att alltid vilja sätta min stämpelmotiv lite i utkanten av kortet annars...
Sjunde plats...


Förvånade?
Nej, det här kortet är väl inget självklart kort att höra hemma i en tio i topp lista, och det är långt ifrån vad jag nu i efterhand, tycker är mitt finaste kort.
Men det var med det här kortet som allt lossnade. Precis allt. Jag kände att jag var på god väg att hitta min stil, och när jag gjorde kortet, var jag extremt nöjd med min målning.
Kortet var ett bidrag till en tävling, där man skulle använda sig av påskfjädrar påsitt kort. Och det är den enda tävling som jag vunnit. Naturligtvis gör det att jag är lite extra stolt över det här kortet, även om mina egna självkritiska ögon inte gillar det helt och hållet, så valde dom utt mitt kort, bland så många duktiga tävlande. Och jag blev så glad. :o)
Åttonde plats...

Ett kort vars grund blev till under scrapträffen i höstas. :o)
Mycket inspiration blev hämtad från mina trevliga bordsgrannar. :o)
Det var här som jag själv tyckte att min målning av håret lossnade, något som jag länge haft problem med.
Nionde plats...
Ett kort jag gjorde till min mamma på mors dag. Var riktigt nöjd med kortet då, och jag hade riktigt roligt när jag gjorde det, även om jag drabbades av en hel del ångest innan jag till slut bestämde mig för att montera det.
Tionde plats...
(sist, men inte minst....)


Ett kort till ännu en otroligt duktig tjej, som även hon är en stor inspirationskälla. :o)
Ville lite smått prova mig på den gula färgen. Men det gick inte att göra ett kort osm gick helt i gult. Så det fick bli lite rosa och grönt i också. Och tro det eller ej, men jag blev faktiskt nöjd med både upplägg och färgval.
Det var här jag började tycka om och använda mig mer utav band och spets.
Så, det var topplistan. :o)
Pust... detta blir ett långt inlägg!
När jag skapade bloggen, kunde jag aldrig ens våga drömma om att jag skulle kunna, om ens lite grann, inspirera andra. Från början var tanken att jag själv skulle kunna gå tillbaka och se hur jag utvecklats.

Det här var mitt första kort 2009. Och jag måste nog säga att jag utvecklats en del det gångna året.
Jag vill passa på att tacka alla för all inspiration och respons ni ger mig! :o) Det betyder otroligt mycket. Tyvärr är jag inte så bra på att kommentera, och det är jag väldigt ledsen för...
Här ni några nyårslöften?
Skriv gärna en rad och berätta. :o)
Jag har några...
1, INTE äta godis
2, Bli bättre på att blogga
3, Kommentera mera!!!
Hmm, undrar hur många av dessa löften jag kommer bryta imorgon???


- Gjorde du någonting i år du aldrig gjort förr?
Börjat högstadiet. Åkt buss varje veckodag under en hel termin. Byggt mänskliga pyramider. (En av de många saker vi gjorde på vår klassresa i Örebro i våras... varning: inte bra för höjdrädda personer - som jag...!) Hmm, något mer?
Jo, jag var ju på scrapträff i höstas också! Det var roligt! ;o)

- Höll du några av dina nyårslöften?
Nästan...! Jag skulle inte äta godis på hela 2009. Det gick ju bra - fram tills jul!
Men det blir samma nyårslöfte inför 2010... och den här gången ska jag klara det!
Det kan ju inte vara svårt... eller!???
- Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej. Och det är väl kanske tur, med tanke på att de flesta är runt 11 - 15 år. ;o)
- Största misstaget 2009?
Oj... allt för många. Har slutat räkna och hålla ordning på alla mina misstag och tabbar nu för tiden. Men kan nog säga att jag har lärt mig, av mina misstag, att man ska ta vara på sina vänner medan de finns hos dig. Riktiga vänner växer inte på träd.

- Har du vari sjuk eller skadat dig?
Jag brukar tänka att jag aldrig blir sjuk. Så har det alltid varit. Alla i skolan blir sjuka, men inte jag.
Men den här hösten har jag inte varit annat än sjuk. Besvärliga förkylningar som kommit och gått lite som dom tyckt själva, och struntat fullständigt i vad jag vill och inte. *suck*
En vecka låg jag i hög feber, blev frisk och nästa vecka blev det ont i halsen, sen kom snuvan, sen kom hostan, sen återvände febern och så höll det på.
Hoppas på ett bättre, friskare år 2010! ;o)

- Bästa köpet?
Blir nog bara scrapbooking saker här är jag rädd... *ler* Men det blir nog kantstansen från Marta Stewart som jag efter många om och men vågade mig på att köpa efter att ha haft oturen att köpa flera stansar på rad som inte fungerat,
fler Distresser, och limpistol. :o)

- Vad spenderade du mest pengar på?
Stämplar, helt klart!!! ;o)

- Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla goa och glada människor runt omkring mig, mina kompisar, min familj... ja, dom flesta. :o)

- Gjorde någonting dig riktigt ledsen?
De som inte är goa och glada. :o(

- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2009?
"the boy does nothing" (minne från klassresan. :o))

- Var du gladare eller ledsnare iår i jämförelse med tidigare år?
Om man ska sammanfatta allt, så har jag nog varit väldigt, väldigt glad.
Särskilt i våras. Nu i höst har det vairt betydligt deppigare, men i det stora hela så har jag ändå varit glad. :o)

Sen så har jag ju blivit DT för Magnolia.
Så jag måste nog ändå säga att detta året kommer bli svårt att slå i glädje, trots allt. :o)

- Vad önskar du att du hade gjort mer?
Träffat mina kompisar! BLOGGAT! Gjort kort... Kommenterat era bloggar... det finns mycket jag önskar jag gjort hundra gånger mer än vad jag gjort.

- Blev du kär i någon detta året?
Ja... hmm, skriver nog inget mer här! ;o) *ler*

- Vilket var ditt favoritprogram på TV iår?
Har faktiskt inte orkat kolla på TV iår, särskilt mycket.
Så jag måste nog säga idol, för det var det enda program jag följde med någon som helst ordning. :o)

- Bästa boken du läste iår?
Har läst ovanligt många bra böcker iår. Fastnade, som många andra, för "Twilight serien" som jag läste i våras. Nu i höst har det blivit Spejarens Lärling av John Flanagan. Också en väldigt bra serie, tycker jag. :o)

- Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Hmmm???? *.......tänker....* Jo, jag gick i skolan. Blev lite väl firad, minns jag... ;o)
(*vinkar till Josse* :o)

- Finns det något som skulle kunnat gjort ditt år bättre?
Ja, det är klart, att vinna lite pengar hade ju inte varit fel. :o)
(det är det väl aldrig?)
Om jag hade vågat tro och lita mer på mig själv, hade jag kanske haft lite bättre självförtroende. Och självförtroende är något jag önskar mig mest av allt just nu.


NU VILL JAG PASSA PÅ ATT ÖNSKA ER ALLA
ETT RIKTIGT
GOTT NYTT ÅR!
MÅNGA KRAMR FRÅN HANNA :o)

21 kommentarer:

Yvonne sa...

Fantastisk flotte kort Hanna! Forstår hvorfor du har plukket ut disse. Blir aldri lei av å se på det du lager, for det er så utrolig bra. Og du er så dyktig til å male at det er en fryd! Ønsker deg et supert, kreativt og strålende år!
Klem, Yvonne :)

Camilla sa...

Gott Nytt år Hanna!
Sagolika kort du har gjort i år.
Jag har fått följa med på resans väg genom 2009.
Otroligt, du har utvecklats genom året Hanna.
Jag är så stolt över dig och du är så duktig.
Dina kort är så vackra med färger och dekos.
Grattis till alla dina 10 i topp kort.
Och STOR kram kära Hanna.
Kramar Camilla

Mandy sa...

Hanna your favourite 10 cards must have been so difficut to choose as every one of your creations are STUNNING, and I believe you inspire so many people with your beautiful works of art.
If I could send you one gift it would be confidence sweetie, you should have lots of it, please believe in yourself you are so very talented.
Wishing you a very happy and healthy 2010
lots of love & hugs Mandy xxx

Sian sa...

Happy New Year.

Your selection of cards are stunning, gorgeous and very beautiful. Thank you for sharing and your inspiration.
Sian
x

Biggan sa...

Underbart fina kort!! Så välgjorda och genomtänkta!
Hoppas du får ett härligt underbart 2010!

Kram
Birgit/Biggan

Kim Piggott sa...

Oh wow Hanna!
These are so very, very, beautiful!
I love every single one of your amazing creations!
Thank you so much for your wonderful inspiration!

Wishing you and your loved ones a very Happy New Year!
hugs
kim x

Meretekj sa...

Du lager de aller lekreste ting!!!
Nydelige kort du har plukket ut.
Ønsker deg et godt og kreativt nyttår!

Anonym sa...

Helt fantastiska kort du gör...man kan ju undra vad du ska bli när du blir "stor"? Det är en ren fröjd att bläddra och njuta av din 10itopplista.
God fortsättning på 2010
säger Eva i Kalmar

Kaia sa...

Hei Hanna.
Riktig godt nytt år.
For en utrolig flott topp 10 liste.
Kortene dine er sååå lekre, og stappet med lekre detaljer.
Jeg tar av meg hatten...
Håper 2010 blir fylt med kreativitet og glede..
Klem fra Kaia

Audhild sa...

Godt nytt år.
Kortene dine er fantastisk flotte. Jeg er ofte innom bloggen din for å se på de nydelige kortene. Du setter sammen flotte farger og kortene dine har mange lekre detaljer.
Jeg kommer nok innom i året som ligger foran oss også.

papirdilla sa...

WOW! Dette er den vakreste TOPP-10-listen jeg har sett. Jeg er så imponert over kortene dine,Hanna. Hver og ett av dem er små kunstverk.

Gleder meg til å følge deg i 2010:)

Ønsker deg alt godt i det nye året.

Klem,
Hanne

Angela sa...

Oh Hanna, you cards are just Stunning!! I don't see how you could pick your top 10 there all so beautiful!!! Hope you are having a wonderful New Year!!
Hugs,
Angela

Anonym sa...

Wow Hanna, vilken underbar sagolik vacker 10-i-topplista du gjort! Älskar varje alster du gör, du är såååå duktig!!! Var har du fått din enorma talang ifrån???

Vill önska dig oxå ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

Hoppas att 2010 blir fyllt av nya möjligheter för dig!

Storkramen till dig från Susanne

Marte sa...

Hei Hanna! Jeg er så utrolig glad i dine kreasjoner, koser meg VELDIG inne hos deg! :) Du er en utrolig dyktig kortlager, jeg er så glad for at du deler - sånn at jeg kan komme inn hit å hente inspiprasjon :)

Godt nyttår, gleder meg til å se mere fra deg!

Klem, Marte

Jilli sa...

Hi Hanna, I love each and everyone of your cards, so goodness knows how hard that was for you to pick your top 10!

I have made a card using your latest sketch. I used it to make my dearest friend a card. Your sketches are so special it seemed really fitting that i used it for a special friend! It can be found here.

Thanks and hugs Jillix

dawnmarieg sa...

Happy New Year Hanna, hope you have a wonderful year. It gave me a lot of pleasure looking back at all your past cards from this year, your work is wonderful. Hugs Dawn Marie.xx

Kirsten Aune sa...

Hei Hanna, og riktig godt nytt år til deg! Kortene dine er utrolig skjønne. Nydelig fargelegging og så vakkert pyntet. Du er så dyktig!
Jeg ønsker deg alt godt i året som nettopp har startet, og gleder meg veldig til å følge med deg framover.

Klemmer fra Kirsten

Petra/Paradise sa...

God fortsättning på dig vännen!

WOW WOW WOW!!
Du är en helt otrolig kortmakerska å jag fattar inte att du inte hållt på längre..det ser ut som du hållt på med detta i år!
Sjukt fina alla din 10-i-topp kort!
Å vilken skillnad från när du började. Även det var superfint, man kan INTE tro att du var nybörjare av å se ditt första kort.

TALANG, nåt så grymt!!! =D

Kramar Petra

Pernilla ~Pillan~ sa...

Vilka fantastiskt fina kort!! blir helt mållös. Första gången på din blogg, men inte sista!

Spyder sa...

All your cards are fabulous works of art. Love them all.
(Lyn)

Lori aka Lo Lo sa...

Hi Hanna,

This is my first time, definitely not last time, visiting your fab blog. OMG...you are super talented! I can't believe your only 13. Your creations are fab. You colouring is amazing. I've been looking through your creations and wow are they beautiful. Your creations are inspiring. Could you consider putting a translator on your blog so that I can read it in english? I have one on the top right side bar of my blog if you want to check it out. If you need help I can help you add it. I would luv to read your blog posts.

xoxo,
Lori