söndag, september 01, 2013

Colouring Weekends with Hanna 4 - Tilda

Hejsan!

Hoppas ni har det bra!

Idag är det dags för den fjärde delen av Colouring Weekends with Hanna. 
Om du missat tidigare avsnitt kan du klicka här

Idag kommer jag gå igenom hur jag

- Färglägger blont hår
- Målar med ljusa färger 
- Målar "transparent".
- Färglägger en blombukett
- Dekorerar ett motivBlont hår...


Börja med att göra ett ljust grundlager med Antique Linen. Använd mycket vatten och lite färg.

Planera din målning genom att sakta bygga upp mörkare och ljusare partier även nu när du färglägger det första lagret. På så sätt har du en "mall" att gå efter när du ska måla med de mörkare färgerna senare.
Torka av vattnet från din pensel mot en handduk eller mot din hand och doppa den försiktigt i Antique Linen så att du får en stark färg. (var noga med att plocka upp ytterst lite färg, så att du har kontroll över din färgläggning. Du ska bara ha lite, lite färg på toppen av din pensel).

Fyll sedan i din "mall" som du gjorde i det första lagret tills håret har fått tydliga slingor.

Upprepa tidigare steg, men använd dig den här gången utav Vintage Photo, som är en mörkbrun färg för att skapa mer djup och liv i håret.
Var extra försiktig med hur mycket färg du plockar upp, eftersom Vintage Photo är mycket intensivare än Antique Linen. Ett tips är att testa lite på ett kladdpapper först och prova dig fram tills du hittar en kombination av rätt mängd färg och vatten som du känner att du har kontroll över.

Ljusa färger...

Här har jag färglagt Tildas klänning med färgen Victorian Velvet.

Färgen är från början ganska mörk. Plockar då upp den med penseln från paletten och lägger ett par droppar på en tallrik. Blandar sedan ut färgen på tallriken med vatten tills jag är nöjd med nyansen och börjar måla de första lagren.
Addera sedan lite mer färg i blandningen allt eftersom du gör dina skuggor.Stora ljusa partier på ett motiv, så som klänningen i det här fallet, har ofta en tendens att bli ganska tråkiga och livlösa.
Ett trick för att undvika detta kan vara att göra små, mörka detaljer.
Här har jag använt samma rosa färg som jag använde till resten av klänningen fast utan att späda ut den med vatten för att lägga två mörka linjer längs klänningens vågiga kant.

I slutändan bestämde jag mig för att måla två likadana linjer allra längsta ner på klänningen också för ytterligare effekt och för att få lite mer helhet.
Brudslöjan...Blandade ut lite av den blå färgen Stormy Sky med rikligt med vatten och målade ytterst försiktigt Tildas brudslöja.

Målade inte över ansiktet, utan höll mig för det meste till de områden som var helt vita och målade endast några få streck med blått över Tildas ansikte. När du gör detta är det viktigt att hela ansiktet och håret är helt torrt. Om du är osäker på om den svarta pennan du använde för att fylla i ögonen är vattenfast är det också viktigt att undvika att måla över ögonen med den blå färgen.


Låt den blå färgen torka ordentligt.
Vi kommer fortsätta med slöjan lite senare.


Blomsterbuketten...

Blomsterbuketter är väldigt vackra detaljer på ett motiv, men kan vara lite kluriga att få till eftersom det är mycket detaljer. Det är lätt hänt att blomsterbuketten i slutändan bara blir en stor klump av grönt. Det har hänt mig många, många gånger.


Börjar med att måla alla blommor. Genom att måla dom först kan man lättare planera målningen så att blommorna kommer framhävas och inte slukas upp av allt det gröna.


Gör sedan små, små prickar med ljusgrön färg runt blommorna.

Här använder jag färgen Shabby Shutters.
Byter sedan till en mörkare grön färg och gör fler prickar.

Tar till sist ännu en mörkare grön och fortsätter att göra små prickar för att göra de sista skuggorna runt blommorna.
Dekorera motivet - De sista detaljerna

Lägg en liten dutt av Liquid Pearls - Buttercup i mitten av blommorna...
Fyll i knapparna med Liquid Pearls - Silver...
Och sist men inte minst...

Lägg Stickles Star Dust över brudslöjan för att få en transparent, glittrig look.

Och här är resultatet...


Stor kram,8 kommentarer:

❤ Kaia sa...

Wow Hanna.
Jammen er du flink å fargelegge...
NYDELIG motiv....
Og kjempeflott tutorial...
Ha en flott søndag..

Klem fra Kaia

Unknown sa...

Oh my word!!! I'm so glad I visited your blog to see this masterpiece!!! Love all your pics and name of colours on pics. Final picture is amazing. So beautiful Hanna!!!
Wish you a great day and new school year starting today I guess. :)
Jasmina

Merkkari sa...

Oh my! You are so talented! I love your coloring tips! Thanks a lot!

Hugs, Merkkari

Linda sa...

Wow! Nu har jag lite att träna på, lär aldrig bli lika duktig som du men jag ser möjligheter att utvecklas. :) Tack för konkreta och lättförståeliga tips!

Maritha sa...

WOOOOOW!!! Vilket underbart resultat sen....helt galet snygg!! =)

Kramen

Mona Pendleton sa...

So cute! Love the added pearls to the bouquet!

BA sa...

fabulous Hanna
I hope you are fine
xoxo BA

Anonym sa...

Hi Hanna, its wonderful..I have been loving to see the pictures of your blog.. And really hope I could understans what u have written :) anyway may I know what kind of waterbrush are you using? Thank you